Не встрягай у чужі справи!

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
        • Не встрягай у чужі справи!

          Кожна людина має право на приватну територію! Заходити туди самому – зась і стукати туди теж не треба, доки не попросять!

          Свобода у взаєминах – дуже реальний об’єм життя. З ким товаришувати, наскільки, до якого часу, для чого! Все це має значення для гармонії життя! Відчуття такту і міри ніхто не відміняв! Стосунки тоді прекрасні, коли вони свобідні. Важливо не нав’язуватись іншим! Класно у стосунках прясти золотими нитками делікатності!

          Делікатність – це не завжди лише вихованість, є ще й інша делікатність особливого покрою, що походить від правильного внутрішнього влаштування душі! Від глибокого духовного відчуття Божого пульсу у житті! Останнього нікого не навчиш і не переконаєш! Воно або є, або нема!

          Часто наша присутність може виснажувати інших не тому, що ми робимо щось погане, а через те, що не маємо відчуття міри! Якщо людина, до прикладу, робить щоденно більш, ніж 10 дзвінків другові, дитині, співпрацівнику, то це навряд чи не буде виснажувати їх! Людина мала б бути схожа до торта, який хочеться з’їсти, а не від якого нестерпно нудить!

          Ми не мусимо все розповідати навіть найближчим друзям! Та й друзів не може бути багато! Ми можемо, але не мусимо! Вважаю, що тут варто добре прислухатися до тихих імпульсів свого нутра! Не завжди корисно відкривати все, бо це не завжди корисне для цієї людини! Складне питання, чи вона готова вмістити наші одкровення і чи здатна зріло сприйняти наше сокровенне!

          Якщо побачите, що ваша присутність є небажаною для когось, створює напругу, дискомфорт – тихенько і спокійно відійдіть! Не варто смітити власними сокровенними таємницями з будь-ким! Нерідко це провадить до болючих зранень, які потім тривалий час можуть кровоточити і загоюються дуже довго! Причиною такого стану речей є примітивний сентименталізм, який не має жодного відношення до зрілої і справжньої любові! Не набивайтеся нікому в друзі і остерігайтеся тих, що це роблять щодо Вас, бо і одне, і друге – завжди підозрілі! Якісні стосунки, як стигле вересневе яблуко, споживши яке, ніколи не відчуєш оскомину!

          Отець Лука МИХАЙЛОВИЧ

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.